Magyar Bajnokság - beszámoló

Az idei Magyar Bajnokság a március 5-6-i hétvégén zajlott Hódmezővásárhelyen. Az esemény szervezője, a Hódmezővásárhelyi Taekwon-do Klub idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. 

mb_2016_tiszteletadas.png

A Hódtói Sportcsarnok remek atmoszférát biztosított a rendezvénynek: a pástoknak és a felkészülő versenyzőknek volt bőven helye, a szülők, kísérők és szurkolók az összes eseményt figyelemmel követhették a lelátóról. A csarnokban az elmúlt évtizedekben számos Taekwon-dos program került megrendezésre; edzőtáborozás koreai mesterekkel, szeminárium az ITF jelenlegi igazgazójával, Wim Bos Nagymesterrel, országos erődemonstrációs edzés, illetve számos kisebb és nemzeti szintű verseny.

mb_2016_rugas.pngMáté Zoltán VI. danos mester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke  kérésünkre elmesélte, hogy számára ez az utolsó Hódmezővásárhelyi verseny, amit ő szervezett, ugyanis családi okokból a Dunántúlra költözött, ahonnan a klub irányítását már nem tudja ellátni, így csapatának vezetését Puruczkai Ádám és Zsarkó Péter mesterek veszik át.

A mostani versenyre 29 klub 259 indulója adta le nevezését. A megnyitón Harmat László Nagymester mellett Almási István polgármester mondott beszédet. Szombaton az egyéni, míg vasárnap a csapatszámok voltak porondon. A lebonyolításban az MITF frissen megválasztott bírói- és versenybizottsága is segédkezett: Solti Attila, a bizottság elnöke, illetve Gombos Attila és Kozák László bizottsági tagok részvételével.

A dobogós helyezett versenyzők igazán különleges érmeket kaptak, melyek - néhány további emléktárggyal együtt - Szénási János kerámikus műhelyében készültek.

mb_2016_legfiatalabb.png
Jobbra: az esemény legfiatalabb versenyzője Veszelovszki Sándor (Hódmezővásárhely).

Fotókat az Infoportál Facebook oldalán az alábbi címen tudjátok megnézni: link

A LEG-style Photography csapatának képeit az alábbi linken éritek el: link

A verseny hivatalos eredményeit innen tölthetitek le.
 

(Frissítés: a hivatalos eredménylistában volt egy elírás, amit a szervezők javítottak, március 18-án frissítésre került az oldalon, már a javított eredménylistát tölthetitek le.)