Mozgalmas novemberi hétvége

November harmadik hétvégéjén három nagyobb taekwon-dos esemény zajlott magyar részvétellel.

Instruktori szeminárium

November 18-án Poós Péter mester, a MITSz Technikai Főinstruktora vezetésével a Szövetség technikai szemináriumot tartott a Központi Edzőteremben a III. és magasabb danos mestereknek. A nap témája a korábbiakban  idő hiánya miatt háttérbe szorult magas danos formagyakorlatok voltak. A jó hangulatú, egész napos eseményt - melyen számos klubvezető és országos vezető instruktor vett részt - a házigazda Harmat László Nagymester nyitotta meg. A technikák és formagyakorlatok - nemzetközi elvárásoknak is megfelelő - legfrissebb változatait tanította meg Poós mester, mellyel a technikák alaposabb ismeretére - folyamatos tanulásra és gyakorlásra ösztönözte a résztvevőket.

inst_seminar_2017.jpg

Darazsak kupa Veszprém megyében

10 klub részvételével zajlott a Veszprém megyei érdekeltségű I. Darazsak Kupa a veszprémi Lovassy László Gimnázium tornatermében. A versenyre összesen 125 nevezés érkezett, minden korosztályban. A résztvevők egyéni és csapatküzdelem kategóriákban mérték össze tudásukat, körmérkőzéses rendszerben. 16 év felettieknek a szervezők egy külön női és férfi Grand Champion kategóriával is készültek, ahol idén 3-3 versenyző mérte össze tudását. A leregeredményesebb csapatnak járó Vándorserleget egyelőre a házigazda Darazsak csapata tarthatta magánál, gratulálunk.

darazsak_kupa.jpg

III. Blackbelt Cup, Ausztria

Ausztriában immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Blackbelt Cup elnevezésű nemzetközi versenyt, melyre - a nevével ellentétben - színes- és fekete öves versenyzőket egyaránt vártak. Magyarországról több klub versenyzői érkeztek: TKD Spirit, Sasok SE, Hatvan TKD SE. A magyar csapatok szépen szerepeltek: 18 arany, 10 ezüst és 15 bronzéremmel térhettek haza a veresnyzők. A csapatvereseny élén végül fej-fej mellett a TKD Spirit végzett első, a Sasok SE pedig a második helyen, míg a Hatvan TKD SE a kilencedik helyen fejezte be a versenyt. Gratulálunk!

Eredmények: https://www.kihapp.com/tournaments/2808-3rd-black-belt-cup/results
Fényképek: https://www.facebook.com/pg/itfaustria/photos/?tab=album&album_id=149022...